Μπισκότα με Μέλι και Αμύγδαλα



Θα χρειαστούμε:

για τη ζύμη
1 κούπα θρυμματισμένα αμύγδαλα (καβουρδισμένα)
1 1/4 της κούπας αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα αλεύρι γα όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
2/3 της κούπας μέλι
1/3 της κούπας σπορέλαιο
3 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 αυγό
2 βανίλιες

για τη γαρνιτούρα
1/4 της κούπας μέλι
1 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
3 κουτ. της σούπας αμύγδαλο φιλέ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα με το αλεύρι (ολικής και για όλες τις χρήσεις), το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με το μίξερ το μέλι, το σπορέλαιο και το βούτυρο και έπειτα προσθέτω το αυγό με τις βανίλιες. Στο τέλος προσθέτω το μείγμα με το αλεύρι και τα αμύγδαλα και ανακατεύω με μια κουτάλα. Αφήνω τη ζύμη στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC . Σε ένα ταψί βάζουμε κουταλιές από τη ζύμη μας και με το δάχτυλο μας πιέζουμε στη μέση κάθε μπισκοτάκι. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά. Χτυπάω το μέλι με το βούτυρο και βάζω μικρές κουταλιές από το μείγμα στο μέσο κάθε μπισκότου προσθέτοντας από πάνω και τα αμύγδαλα φιλέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο